SENIORLIV

 

Mærketiltag 1: Etablering af demensenheder for borgere med høj grad af demens

Formål: At give borgere med høj grad af demens og deres pårørende fagligt stærke og trygge miljøer. Demensenheder kan både være demensafdelinger på kommunens plejecentre eller en demenslandsby.

Indhold: Ved at samle borgere med høj grad af demens i bofællesskaber kan deres fysiske områder tilpasses til deres behov. Samtidig separeres borgere med høj grad af demens fra beboere, som kan have svært ved at imødegå deres behov. Derudover kan personale med erfaring og uddannelse i demenspleje ansættes i demensenhederne. Demensenheder giver derfor borgere med høj grad af demens mulighed for at opleve den højest mulige grad af tryghed, livskvalitet og sikkerhed.

En demenslandsby findes indtil videre kun i Svendborg (du kan læse mere om den her: www.svendborg.dk/sites/default/files/demensby_folder.pdf), men flere er på vej i hele landet.

Vi ønsker at samarbejde med kommunens plejecentre, hjemmeplejen, medarbejdere i seniorforvaltningen, nabokommuner og frivillige organisationer (f.eks. Ældrerådet Middelfart og Ældre Sagen Middelfart) for at finde ud af, om demensafdelinger på kommunens plejecentre eller oprettelsen af en demenslandsby er den mest oplagte form for demensenhed for kommunens borgere med høj grad af demens.

Mærketiltag 2: Øget hjælp til ensomme seniorer, så de kan blive en del af seniorfællesskaberne

Formål: At forebygge og forhindre ufrivillig ensomhed blandt seniorer

Indhold: I Alternativet i Middelfart vil vi gerne samarbejde med kommunens plejecentre, hjemmeplejen og med frivillige organisationer der bekæmper ufrivillig ensomhed blandt seniorer (f.eks. Ældrerådet Middelfart og Ældre Sagen Middelfart) om at:

  •  støtte igangværende og nye tiltag der hjælper ensomme seniorer i hele kommunen med at blive en del af seniorfællesskaber
  •  finde og støtte nye idéer og projekter der bekæmper ufrivillig ensomhed blandt seniorer i hele kommunen